Hogyan vigyázzon a kezére télen?

By

A gondosan ápolt kéz (és a köröm) minden elegáns nő névjegykártyája. A kezek az elsők, akik felfedik életkorunkat, életmódunkat, étrendünket vagy a munka típusát. Ezért kellene napi kötelességünk gondoskodni róluk. Minél inkább a kéz és a köröm gondozása nem igényel sok erőfeszítést, és nem vesz sok időt.

A kezek és a körmök minden nap sérüléseknek vannak kitéve, különösen akkor, ha kezeink vízzel és különféle mosószerekkel érintkeznek, például mosogatószerrel, tisztítószerekkel vagy egyszerű szappannal. Vízzel, különösen forró vízzel kombinálva, a kezek bőrét durván, vörösre teszik és megszorulnak, és a körmök eltörnek. A kéz és a köröm állapotának gondozásának legjobb módja egy enyhe tisztítószer használata, rendszeresen használjon megfelelő bőrápoló készítményt, és viseljen kesztyűt, amely megóvja a bőrt a tisztítószerek hatásaitól. erős a háztartási tisztítás során.

Az ápolószerek esetében a gyógyszertárakban és a gyógyszerészeti kozmetikumok piacán széles körű készítményeket találhatunk, amelyek működése attól függ, hogyan akarunk kezünket viselni, és mennyi időt kívánunk rájuk költeni.

Kézkrémek (balzsamok)

Az irritált bőr napi ápolására a szokásos klasszikus krém lesz a legjobb, mivel ez egy gyakori használatra szánt készítmény. Naponta sokszor elérhetjük azt, miután megmostuk a kezünket, vagy amikor úgy érezzük, hogy kezünk bőrének repedése van, durva és lágyulni kell. A legjobb itt egy könnyű hidratáló, amely szintén óvatosan zsírozva van, télen pedig az alacsony hőmérsékletek miatt gazdagabb, táplálóbb összetételű és állagú krém. Mindig jó, ha kéznél van a kedvenc krém (balzsam), a fürdőszobában, az éjjeliszekrényen, a táskájában. A krém felhordásakor ne feledkezzen meg a kutikulákról (ezért néhányuk mind a kézre, mind a körömre vonatkozik). A jó kézkrémnek tartalmaznia kell vitaminokat, karbamidot, növényi glicerint, tejfehérjéket, selyemfehérjéket, tápláló olajokat (mandula, argan, kókuszdió, szőlőmag), sheavajat vagy növényi kivonatokat (például kamilla).

A hatékony kézkrém (krém) előnyei határozottan a következő tulajdonságokat tartalmazhatják:

– Csökkentse az epidermisz szárazságának, egyenetlenségének és merevségének érzését.
– köröm erősítése,
– a megjelenés javítása,
– a törések és a törékenység csiszolása és megelőzése,
a felszívódás sebessége és könnyűsége,
– Szép illat és állag.

Kézi sajt

A kézszérum regenerálja, táplálja és intenzíven ápolja a száraz és repedezett bőrt. A gondosan kiválasztott hatóanyag-összetételnek köszönhetően megvédi a külső tényezők káros hatásaitól, hidratálja és helyreállítja a rugalmasságot. A szérum erősíti a bőrt és támogatja a regenerációs folyamatot, lágyítja, javítja a rugalmasságot és helyreállítja a kézbőr feszültségét, és újjáépíti a természetes védőgátját. Ezenkívül a szérum pozitív hatással van a kézbőr szilárdságának megőrzésére, segít megvédeni azt a fényképesedéstől és csökkenti az apró elszíneződést. A kézszérum rendszeresen, kezelésként vagy egész évben használható, az egyéni igényektől függően.

Professzionális kezelések (maszkok) kesztyű alakú kezekhez

A kézbőrnek szánt másik termékfajta az úgynevezett egyszeri kezelés, azaz az otthoni önkezelési eljárás. Úgy tervezték, hogy hidratálja és táplálja a kézbőrét, ezzel ellensúlyozva az öregedés jeleit. A szérumban átitatott, kesztyű formájában felállított innovatív formula melegíti a kezét és megnyitja a bőr pórusait, segítve az aktív összetevőket az epidermisz mélyebb rétegeinek elérésében. Ezt a kezelést mosott és száraz kezeknél alkalmazzák, és körülbelül fél órán át hagyják. A kesztyű eltávolítása után masszírozza a felesleges szérumot kezébe. Nem kell újra mosni a kezét. A hatás fenntartása érdekében a kezelést szükség szerint meg kell ismételni. A kozmetikumok hatásának javítása érdekében pamutkesztyűt viselhet.

Szólj hozzá!