Milyen cipőt válasszon alacsony boltozathoz és lapos lábhoz?

By

A verseny alatt a lábunknak testtömegének háromszorosa kell felszívódnia! Ezért rendkívül fontos, hogy válassza ki a megfelelő cipőt a megfelelő lábhoz. A láb ívet metatarsális csontok és tarsusok képezik, amelyeket ligamentumokkal és inakkal erősítenek meg. Ez az egész rendszer lehetővé teszi, hogy figuráját függőlegesen tartsa. A boltív magassága határozza meg a próba típusát és a láb típusát. A magassága nedveskártya-teszttel egyszerűen ellenőrizhető.

Az alacsony boltívű embereknek nincs egyértelmű íve a láb belsejében. A darab papírra hagyott nedves lábnyom szinte az egész láb nyomvonala. Az alacsony boltívű emberek lapos lábakkal járnak, ami hozzájárulhat a sérüléshez.

A lapos lábú futóknak nagyon óvatosnak kell lenniük a futócipő kiválasztásakor. A lábad íve természetes ütéscsillapító rendszer. A természet az egészet oly módon tervezte, hogy ha a testtömeget az egyik lábává alakítjuk, akkor az erő elnyeli ezt a mechanizmust. Mindez a bokák, térd és csípő túlterhelésének és károsodásának elkerülése érdekében. És itt jön a megfelelő lábbeli, amely kiküszöböli a megfelelő értékcsökkenés hiányának problémáját. Ezután azoknak a futóknak, akiknek természetes kialakítása az alacsony boltozat miatt kissé zavart.

Ezt a problémát nem szabad alábecsülni, mert hosszú távon minden egyes edzés, amelynek során az ízületeink a test súlyának háromszorosainak vesznek részt, pusztító hatású.

A futócipőkben alkalmazott jelenlegi technológiák teljes mértékben kiküszöbölik ezt a problémát. Mindegyik gyártó rendelkezik egy kifinomult rendszerrel, amelyet kifejezetten erre a futócsoportra terveztek, és amelynek célja a kényelem és a biztonság garantálása.

A cipő kiválasztásakor 3 kulcsszóra kell figyelnie:

  • Stabilitás, tartás és mozgásvezérlés.
  • A támogatás pontosan olyan, amire szüksége van egy olyan embernek, akinek alacsony a lába. A lábbeli leírását és a műszaki előírásokat tekintve minden kiegészítő támogatás említése azt jelzi, hogy a helyes irányba haladunk.
  • A stabilitás egy általános kifejezés, amely osztályozza a cipőket, hogy segítsenek a cipő kiválasztásában egy lapos talpra.

Minden márkának megvan a karrier-stabilitási kollekciója. A „mozgásvezérlés” kifejezés meghatározza a túlzott behatoláshoz tervezett lábbeli típusát, a lehető legjobban illeszkedve. Egyszerűen fogalmazva: az ilyen típusú lábbeliben a gyártók kétszer habot fecskendeznek be a talp belsejébe. Ezt az eljárást könnyű felismerni, mivel a cipő talpa itt sötétebb, gyakran szürke.

Leave a Comment